Lipton duurzame verpakkingen

Lipton heeft de ambitie om een volledig circulair merk te worden. Komend jaar zetten we hiervoor al een grote stap in de goede richting! Vanaf begin 2020 worden al onze plastic Lipton flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn ze weer volledig te recyclen.

VOLLEDIG RECYCLEBARE VERPAKKING

VOLLEDIG RECYCLEBARE VERPAKKING

Deze verpakking bestaat uit karton dat afkomstig is uit bossen ver weg van de oerbossen en het tropische regenwoud. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we met onze verpakkingen minder bijdragen aan de uitstoot van CO2. Daarom hebben we het plastic dat afkomstig is uit fossiele grondstoffen in onze verpakking vervangen door plantaardig plastic*.

Dit plantaardige plastic is afkomstig van tallolie. Tallolie is een plantaardig bijproduct uit de papierindustrie en is dus niet afkomstig uit fossiele brandstoffen zoals aardolie. Ook bevat deze verpakking een klein laagje aluminium. Dit zorgt ervoor dat de heerlijke Lipton Ice Tea zoals jij deze kent langer houdbaar blijft en de heerlijke smaak niet verloren gaat.

*via het mass balance systeem

MASS BALANCE SYSTEM

MASS BALANCE SYSTEM

Het mass balance systeem is een systeem waardoor wij onze verpakkingen duurzamer kunnen produceren. Het mass balance systeem stelt ons in staat om grondstoffen van plantaardige oorsprong te mengen in het productieproces. Dit doen wij omdat het nog niet mogelijk is om in onze huidige productieprocessen grondstoffen van plantaardige afkomst en fossiele grondstoffen van elkaar gescheiden te houden.

Voor jouw kartonnen Lipton Ice Tea verpakking (inclusief dop) kijken we naar de hoeveelheid plantaardige grondstoffen die nodig is om de verpakking te maken en die hoeveelheid kopen wij in. Door het gebruik van plantaardige grondstoffen verlagen we onze uitstoot van CO2. Omdat onze verpakking ook volledig recyclebaar is komen we weer een stap dichter bij ons doel om een volledig circulair merk te worden.