Terrastrends 2023
Verkoopondersteuning

Lipton Zomer Terras

Waar moet jouw terras van 2023 aan voldoen om je gasten gelukkig te maken? Onze 3 terrastrends van deze zomer.

TREND: bewuste keuze

TREND: bewuste keuze

Lipton Ice Tea is de frisdrank voor als je alles uit je dag wilt halen op een verantwoordelijke manier. Al meer dan 25 jaar zorgt Lipton Ice Tea voor verfrissing op de meest gezellige plekken van Nederland.

Lipton Ice Tea beschikt over een ambitieuze en consistente suikerreductie binnen haar totale portfolio. In 2019 is het suiker niveau van Lipton Ice Tea Sparkling al verlaagd naar 3,5 gram suiker per 100ml. In 2022 ging zij nog een stapje verder en is het suiker niveau van Lipton Ice Tea Green gereduceerd naar 2,5 gram suiker per 100ml. En in 2022 lanceert Lipton Ice Tea een volledig suikervrije range; Lipton Ice Tea Zero.

Lipton ice Tea Green Zero, o.a. verkrijgbaar in horecafles, is de perfecte keuze voor de consument die op zoek is naar een heerlijke suikervrije verfrissing op het terras. Zo is bekend dat 15% van de consumenten alleen maar zero sugar-frisdranken drinkt. Daarnaast heeft Lipton Ice Tea gezien dat bestaande Lipton-fans 33% meer ijsthee drinken sinds de introductie van de Zero-range.

Bestel nu!
TREND: Duurzaamheid

TREND: Duurzaamheid

Uiteraard focust Lipton Ice Tea op duurzaamheid. Sinds 2020 zijn alle flessen gemaakt van 100% gerecycled plastic en zijn deze volledig recyclebaar! Door gebruik te maken van gerecycled materiaal (RPET), zorgt Lipton Ice Tea ervoor dat er geen nieuw plastic in de wereld terecht komt. Bovendien vermindert het de CO2 uitstoot met meer dan 40%. En door de flesjes recyclebaar te maken, eindigen lege flesjes niet meer als afval, maar als grondstof voor nieuwe flesjes.

Verder gebruikt Lipton Ice Tea 100% Rainforest Alliance gecertificeerde thee. Dit houdt in dat alle thee die wordt gebruikt, afkomstig is van theeplantages waar wordt gewerkt met oog voor mensen en milieu. Dit zorgt ervoor dat Lipton Ice Tea je de verfrissing geeft die je wilt, terwijl het ook nog laag in calorieën is.

TREND: online en gemak

TREND: online en gemak

Binnen de ‘gemaksgeneraties’, ook wel Millennials (1980-1995) en Generatie Z (1996-2012), is gemak een belangrijk aankoopmotief. Ze hebben veel vaker geen zin om te koken, geen tijd om te koken en zijn veel minder gewend om te plannen. Ze snacken veel, eten vaak buiten de deur en maken maar al te graag gebruik van bestelmogelijkheden.

Een meal deal zorgt voor gemak en minder moeite bij het beslis moment. Daarnaast is gebleken dat er 7% meer drank wordt verkocht wanneer je een maaltijd combineert met een drankje. Ook heb je 11% meer aankoopkans wanneer Meal Deals worden aangeboden.

Hoe speelt Lipton Ice Tea hier op in? Op onze beeldbank vind je de Meal Deal Portal. Hierop kan je in een aantal stappen je eigen Meal Deal samenstellen. Selecteer het gewenste item inclusief de gewenste aantallen, druk op ‘bestellen’ en binnen 10 werkdagen heb jij jouw Meal Deal POS al binnen!

Bestel jouw Meal Deal