Duurzaamheid en gezondheid

De consument kiest voor Cup-a-Soup vanwege de smaak en om scherp en alert te blijven. Om onze smaak zo te houden dat de consument er zorgeloos van kan genieten, zoeken we continu naar manieren om de receptuur te verbeteren. Zo verminderen wij de hoeveelheid zout en suiker in onze soepen door andere ingrediënten toe te voegen en de smaak van onze producten te versterken met kruiden en specerijen. We zijn ervan overtuigd dat kruiden en groenten van betere kwaliteit en smaak zijn, wanneer deze geproduceerd zijn door boeren die hun gewassen laten groeien in rijke en gezonde bodems. Daarom staan wij voor duurzame landbouw.

Wat betekent duurzaamheid?

95% van alle groenten en kruiden van Cup-a-Soup worden duurzaam geteeld. Zo zorgen wij ervoor dat ook de komende generaties op een verantwoorde manier kunnen genieten van onze producten.

Wij gebruiken voor een klein deel van het assortiment biologisch geteelde groenten en kruiden, en voor het grootste deel groenten en kruiden die geteeld zijn volgens de Duurzame Landbouwcode van Unilever (SAC).

Onze boeren houden de volgende zaken in acht:

  • Biodiversiteit: Dit is de variatie in planten- en diersoorten die noodzakelijk is om ons in staat te stellen om nu en in de toekomst de wereld te voeden. Daarom is het belangrijk dat bij het verbouwen van gewassen de biodiversiteit zo goed mogelijk wordt beschermd, of beter nog, verbeterd.

  • Watermanagement: De boeren hebben specialistische irrigatiesystemen die de juiste waterhoeveelheid per plant regelen. Dit betekent dat groenten en kruiden met precies de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen groeien. Niet te veel, en niet te weinig, waardoor er geen water verspild wordt en de heerlijke smaak gewaarborgd wordt.

  • Vermindering Energiegebruik: Om de klimaatimpact te minimaliseren, wordt het gebruik van duurzame energiebronnen gestimuleerd, zodat er zo min mogelijk fossiele brandstoffen verbruikt worden.

Wat betekent het voor onze ingrediënten?

Om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten van de allerbeste kwaliteit zijn, worden ze met veel passie en duurzame landbouwtechnieken geteeld, geoogst en geconserveerd. Neem bijvoorbeeld de tomaten in onze tomatensoep: de tomaten groeien in een open veld in de buitenlucht met zo weinig mogelijk water, onder de zon, waardoor ze natuurlijk rijpen. De kracht van de zon helpt bij een natuurlijke groei, smaak en voedingstoffen van de planten. We oogsten in het seizoen wanneer de tomaten op hun lekkerst zijn.

Speciaal voor Cup-a-Soup gedroogd

De ingrediënten voor onze Cup-a-Soup worden gedroogd. Drogen is één van de oudste manieren die er is om voedsel te conserveren en gaat duizenden jaren terug. Dat is niet voor niets; het is eenvoudig, veilig en helpt de nutriënten, kleur, geur en smaak van onze ingrediënten te behouden. Daarbij is het ook een fantastisch alternatief voor het gebruik van conserveringsmiddelen en maakt het onze producten langer houdbaar wat bijdraagt aan het terugdringen van voedselverspilling.