Cup-a-Soup zoutpercentage

Met zout in voeding wordt vaak keukenzout bedoeld. De scheikundige naam van keukenzout is natrium chloride. Zout wordt gebruikt als smaakmaker, voor de verbetering van de structuur van een product (zoals bij brood en kaas) en om de houdbaarheid te verlengen. Zout is de belangrijkste bron van natrium in onze voeding.

Minder zout in Cup-a-Soup!

Elke keer als wij onze producten verbeteren nemen wij zoutverlaging mee. Zout heeft een eigen smaak, versterkt andere smaken en speelt een belangrijke rol in het houdbaar maken van voeding. Bij het verlagen van zout moeten wij dus extra aandachtig zijn dat wij niet inboeten op de smaak en van de producten.

Dit doen wij door een stapsgewijze vermindering, zo kan de consument wennen aan de nieuwe, minder zoute smaak. Daarnaast gebruiken wij kruiden en specerijen om het gedeelte zout te vervangen en de smaak te verbeteren. Soms maken wij gebruik van zoutvervangers zoals kaliumchloride (waarbij het natrium vervangen is door kalium).

Kaliumchloride

Kaliumchloride komt van nature ook voor in je lichaam. Het geeft het product ook de zoute smaak, net zoals zout, maar heeft minder nadelige gevolgen voor het lichaam. Kaliumchloride komt van nature voor in melk, fruit, groenten en granen.