Duurzaamheid en gezondheid

Duurzaamheid en gezondheid

Hoge kwaliteit

We zijn er van overtuigd dat kruiden en groenten van betere kwaliteit en smaak zijn wanneer deze geproduceerd zijn door boeren die hun gewassen laten groeien in rijke en gezonde bodems. Een duurzame productie van groenten en kruiden in harmonie met de natuur biedt de kwaliteit die wij zoeken voor het creëren van producten die goed smaken. Om deze goede smaak te waarborgen, gebruiken we slechts de beste ingrediënten.

 

Zoutverlaging

Bij Cup-a-Soup verlagen we stapsgewijs de hoeveelheid zout die we gebruiken. Zout heeft een eigen smaak, versterkt andere smaken en speelt een belangrijke rol in het houdbaar maken van voeding. Bij het verlagen van zout moeten we dus extra aandachtig zijn dat wij niet inboeten op de smaak van de producten. We gebruiken kruiden en specerijen om het gedeelte zout te vervangen en de smaak te verbeteren. Soms maken wij gebruik van zoutvervangers zoals kaliumchloride (waarbij het natrium vervangen is door kalium), dat van nature voorkomt in je lichaam en in melk, fruit, groenten en granen. Het geeft het product ook de zoute smaak, net zoals zout, maar heeft minder nadelige gevolgen voor het lichaam.

 

Recycling

De doosjes van Cup-a-Soup zijn recyclebaar. Voor de zakjes in het doosje zijn we hier hard voor aan het werk!