Gouden regels voor de vriezer
Verkoopondersteuning

Gouden regels voor de vriezer

15 OLA vriezer tips - energiezuinig, beste kwaliteit OLA ijs en meer ijs verkopen

Gouden regels voor de vriezer 

IJs liefhebbers rekenen op de allerbeste kwaliteit wanneer ze een OLA-ijsje bij u kopen. Ola werkt nauw samen met de fabrikanten om energiezuinige vriezers te ontwikkelen. Een aantal adviezen die u helpen om de milieu impact te verminderen en kosten te besparen, herkent u aan het mileulogo. Daarnaast zal een goede uitstraling van de vriezer (schoon, geen ijsvorming, mandjes) de consumenten sneller doen besluiten een aankoop te doen. Om de kwaliteit te garanderen is het belangrijk dat de vriezer optimaal functioneert. Lees hieronder onze Gouden Regels om te zien hoe u het beste kunt handelen! 

 1. Zo plaats u de vriezer :
  Plaats de vriezer niet buiten in de zon, niet dicht bij een warmtebron of in een warme ruimte. Plaats de vriezer niet onder een airconditioning of vlak bij een deur 

 2. Houd rondom de vriezer altijd 15 cm vrij, vooral het ventilatierooster en deksels. Maak geen gebruik van een verlengsnoer en gebruik een geaard stopcontact. 

 1. Controleer de temperatuur van het ijs op het moment van ontvangst. Bij voorkeur is de temperatuur van het ijs -18 graden of kouder 

 1. Zo vult u de vriezer:
  Gebruik van mandjes zorgt voor optimale verspreiding van koude lucht. Plaats het ijs volgens First-In-First-out principe (kortste houdbaarheidsdatum bovenin). 

 2. De temperatuur op de bodem van de vriezer is veel lager bij de laadlijn. Zorg altijd dat er geen ijs boven de laadlijn komt 

 1. Stapel het ijs maximaal tot aan de hoogte van het mandje of de laadlijn. Maak de omdozen voorzichtig open en leg het ijs voorzichtig in de mandjes (dozen niet leegstorten) 

 1. Tips voor dagelijks gebruik:
  Controleer regelmatig of de vriezer goed gesloten is en zorg ervoor dat de deksels niet onnodig worden geopend. Zo voorkomt u ijsvorming. 

 2. Controleer dagelijks temperatuur tussen het ijs in het midden van de vriezer of deze kouder is dan -18 graden. Zie de HACCP-richtlijnen voor de wettelijke verplichtingen. 

 1. Verwijder producten beschadigd, ontdooid of waarvan de houdbaarheidsdatum verlopen is. Vries ontdooide producten nooit opnieuw in! 

 1. Onderhoud:
  Zorg ervoor dat e ventilatieroosters altijd stofvrij en schoon zijn. Gebruik voor het regelmatig schoonmaken een stofzuiger of een borstel 

 2. Vervuilde condensors gebruiken meer energie de condensor bevindt zich achter het rooster. Maak deze regelmatig schoon met een zachte borstel. 

 1. Verwijder regelmatig afgevroren ijs met een plastic schraper. Lukt dit niet ontdooi de vriezer en verwijder het smeltwater 

 1. Problemen met uw vriezer? 
  Plaats de producten snel in een andere vriezer als u er een beschikbaar heeft 

 2. Lukt dat niet? Laat het ijs in de vriezer houdt de vriezer gesloten. Dek de vriezer af met isolerend materiaal. 

 1. Geef de storing van de vriezer aan de verkoop binnen dienst via 010-4394786 

Uw ijs bijna uitverkocht? Bestel hier!