Aardbeienmacaron met citroensorbet en frambozen

Ingrediënten

Voor 6 personen

Macaron

  • 100g amandelpoeder

  • 150g poedersuiker

  • 2 eieren (enkel eiwit gebruiken)

  • (optioneel) eetbare kleurstof

Aardbeienmousse

  • 250g aardbeienpuree

  • 50g suiker

  • 4 gelatinevellen

  • 250g room 30% vet

Overige ingrediënten

  • 6 bolletjes Carte d'Or FOH Sorbet Citroen 5,5L

  • een bakje verse frambozen

  • gouden blad ter decoratie

Bereiding

Macaron

  1. Verwarm je oven voor op 160°C.

  2. Zeef de poedersuiker en het amandelpoeder in een slakom. Meng alles met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan.

  3. Doe in een andere slakom de 2 eiwitten en een snufje zout en klop ze stijf. Voeg halverwege de eetlepel poedersuiker toe. Voeg indien gewenst kleurstof toe.

  4. Voeg het mengsel van poedersuiker en amandelpoeder toe aan de eiwitten en meng. Als het deeg goed gemengd is, laat je het op kamertemperatuur rusten terwijl je de suikersiroop maakt: doe de 50 g suiker in een pan, voeg 5 el. water en breng aan de kook. Het mengsel wordt dan transparant.

  5. Voeg de suikersiroop toe aan het deeg en meng opnieuw. Verdeel vervolgens het deeg met behulp van een spuitzak op een bakplaat bedekt met bakpapier en maak kleine stapeltjes van de gewenste grootte van de macarons. Laat 45 minuten rusten.

  6. Bak maximaal 12 tot 15 minuten. Als ze gaar zijn, laat ze afkoelen voordat je ze verwijdert.

Aardbeienmousse

1. Begin met het zacht maken van de gelatine in koud water. Laat uitlekken als ze zacht zijn

2. Giet de aardbeienpuree en suiker in een pan en verwarm op laag vuur. Als de aardbeienpuree heet is, voeg je de eerder uitgelekte gelatineblaadjes toe.
Bewaar in een slakom.

3. Klop de vloeibare room tot slagroom.

4. Meng 1/3 van de slagroom met de aardbeienpuree en giet deze bereiding vervolgens bij de rest van de slagroom. Roer voorzichtig met een spatel tot je een
homogeen schuim verkrijgt.

Serveren

1. Spuit met een spuitzak een dun laagje aardbeienmousse op de eerste schaal van de macaron.

2. Plaats 5 frambozen op de omtrek, laat ruimte vrij tussen elke framboos om de aardbeienmousse tussen te spuiten.

3. Voeg in het midden een bolletje citroensorbet toe en maak het geheel af door er nog een macaronschelp bovenop te leggen.

4. Decoreer met het gouden blad.