Exotische chocolade miso-karamelschijfjes

Exotische chocolade miso-karamelschijfjes

Voor 10 stuks

Ingrediënten:

Taartbodem

  • 120g amandelen (wit, heel)

  • 25g gedroogde kokosnoot

  • 120g dadels (gedroogd)

  • 60g cashewnotenboter

Karamel

  • 225g kokosbloesemsuiker

  • 375g kokoscrème

  • 125g cashewnotenboter

  • 25g misopasta, licht

  • 15g vanillesuiker

Glazuur

  • 25g cacaopoeder

  • 80ml kokosolie

  • 60ml ahornsiroop

Passievruchtencrème

  • 200g soja-yoghurt alternatief, veganistisch

  • 80g passievruchtpulp

  • 50g poedersuiker

Passievruchtschuim

  • 100ml slagroom

  • 50ml sojadrank

  • 100ml passievruchtpulp

  • 50g poedersuiker

Overig

  • 2 passievruchten

  • 10 bolletjes Carte d'Or FOH Yoghurt Mango Passion Fruit 5,5L

Bereiding

Taartbodem

  1. Snijd alle ingrediënten in een kruimelige massa.

  2. Bekleed een vierkante vorm met een zijdelengte van 20 cm en een hoogte van 4 cm met bakpapier.

  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk het glad.

  4. Zet 30 minuten in de koelkast.

Karamel

  1. Verhit alle ingrediënten in een gecoate pan en laat het geheel onder voortdurend roeren 10 minuten inkoken.

  2. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet het op de deegbodem.

  3. Bak ongeveer 25 minuten op 160°C.

  4. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

Glazuur

  1. Meng alle ingredienten in een kom, verwarm au-bain-marie en maak tot een homogene massa.

  2. 1Verdeel over de karamel en zet 30 minuten in de koelkast.

  3. Snijd in de gewenste vormen.

Passievruchtencrème

  1. Meng alle ingrediënten tot een crème.

Passievruchtschuim

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

  2. Vul het in een iSi-dispenser (slagroomspuit).

  3. Op druk brengen met 1 patroon.

  4. Schud en koel.

Opmaak

  1. Verdeel de room op een bord.

  2. Snijd de koek in de gewenste vorm en serveer.

  3. Garneer met de overige ingrediënten.