Exotische chocolade miso-karamelschijfjes
Exotische chocolade miso-karamelschijfjes
Voor 10 stuks
Ingrediënten:
Taartbodem
120g amandelen (wit, heel)
25g gedroogde kokosnoot
120g dadels (gedroogd)
60g cashewnotenboter
Karamel
225g kokosbloesemsuiker
375g kokoscrème
125g cashewnotenboter
25g misopasta, licht
15g vanillesuiker
Glazuur
25g cacaopoeder
80ml kokosolie
60ml ahornsiroop
Passievruchtencrème
200g soja-yoghurt alternatief, veganistisch
80g passievruchtpulp
50g poedersuiker
Passievruchtschuim
100ml slagroom
50ml sojadrank
100ml passievruchtpulp
50g poedersuiker
Overig
2 passievruchten
10 bolletjes Carte d'Or FOH Yoghurt Mango Passion Fruit 5,5L
Bereiding
Taartbodem
Snijd alle ingrediënten in een kruimelige massa.
Bekleed een vierkante vorm met een zijdelengte van 20 cm en een hoogte van 4 cm met bakpapier.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk het glad.
Zet 30 minuten in de koelkast.
Karamel
Verhit alle ingrediënten in een gecoate pan en laat het geheel onder voortdurend roeren 10 minuten inkoken.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en giet het op de deegbodem.
Bak ongeveer 25 minuten op 160°C.
Laat volledig afkoelen in de koelkast.
Glazuur
Meng alle ingredienten in een kom, verwarm au-bain-marie en maak tot een homogene massa.
1Verdeel over de karamel en zet 30 minuten in de koelkast.
Snijd in de gewenste vormen.
Passievruchtencrème
Meng alle ingrediënten tot een crème.
Passievruchtschuim
Meng alle ingrediënten door elkaar totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Vul het in een iSi-dispenser (slagroomspuit).
Op druk brengen met 1 patroon.
Schud en koel.
Opmaak
Verdeel de room op een bord.
Snijd de koek in de gewenste vorm en serveer.
Garneer met de overige ingrediënten.