Pavlova met frambozen sorbet
Pavlova met frambozen sorbet
Voor 4 personen
Ingrediënten
Vanillecrème
500ml vloeibare room
50g poedersuiker
0,5 vanillestokje
2 gelatineblaadjes
Frambozencoulis
250g verse frambozen
50g poedersuiker
10cl water
Voor het serveren
8 bolletjes Carte d'Or FOH Framboos Sorbet 5,5L
1 stuk zandkoekjesdeeg
10g poedersuiker
10 stuks frambozen
15 meringue sticks
Bereiding
Vanillecrème
Kook de room, suiker en vanille.
Maak de gelatine zacht in een kommetje water, laat het uitlekken en voeg toe aan de room.
Meng en laat een nacht in de koelkast staan.
Frambozencoulis
Breng de suiker en het water aan de kook.
Voeg de frambozen toe, haal van het vuur en meng.
Giet de coulis door een zeef om de zaadjes te verwijderen.
In de koelkast bewaren.
Zandkoekjes
Maak met een koekjesvormer 8 koekjes van 8cm diameter van zandkoekjes.
Prik ze in met een vork en bak ze 5 tot 10 minuten op 200°C.
Laat afkoelen op een bord en zet opzij.
Op de dag zelf:
De romige vanille
Klop het mengsel die je eerder hebt gemaakt met een mixer tot je een slagroomtextuur krijgt.
Vul halve bolvormpjes met de room en zet ze 1 uur in de vriezer.
Serveren
Giet de frambozencoulis op de bodem van een ijskom.
Voeg een bolletje Carte d'Or frambozen sorbet ijs toe.
Leg er een zandkoekje op.
Voeg een tweede schepje Carte d'Or frambozen sorbet toe en omring met puntjes vanillecrème.
Voeg verse frambozen gevuld met coulis toe en decoreer met poedersuiker en meringuestokjes.