Citroen ijsgebakje
-1705671774.jpg)
Citroen ijsgebakje
Voor 1 gebakje
Ingrediënten
Carte d'Or Sorbet Citroen
Gekonfijte sinaasappel
Citroen zest
Sinaasappel zest
Voor de citroencake:
200g bloem
150g poedersuiker
1/2 zakje bakpoeder
4 eieren
100g gesmolten roomboter
1 citroen
Voor de vanillecrème:
100g kristalsuiker
1 vanillestokje
4 blaadjes gelatine
Bereiding
Voor de vanillecrème:
Voor de vanillecrème, kook je de room, suiker en vanille.
Voeg vervolgens de gelatine toe en zet 24 uur in de koelkast.
Klop daarna het mengsel op met een mixer.
Voor de citroencake:
Smelt de boter
Rasp de citroen en pers het sap eruit
Meng de bloem, slagroom en bakpoeder
Voeg de eieren en gesmolten boter toe aan het bloem mengsel
Giet het mengsel in eencakevorm
Bak gedurende 40 minuten op 180 °C
Leg op een mooi bord de citroencake
Schep drie bolletjes citroen sorbet
En spuit toefjes vanillecrème om het ijs
Voeg vervolgens de gekonfijte sinaasappelpartjes toe, evenals de citroen- en sinaasappel zest