Citroen ijsgebakje

Citroen ijsgebakje

Voor 1 gebakje

Ingrediënten

  • Carte d'Or Sorbet Citroen

  • Gekonfijte sinaasappel

  • Citroen zest

  • Sinaasappel zest

Voor de citroencake:

  • 200g bloem

  • 150g poedersuiker

  • 1/2 zakje bakpoeder

  • 4 eieren

  • 100g gesmolten roomboter

  • 1 citroen

Voor de vanillecrème:

  • 100g kristalsuiker

  • 1 vanillestokje

  • 4 blaadjes gelatine

Bereiding

Voor de vanillecrème:

  1. Voor de vanillecrème, kook je de room, suiker en vanille.

  2. Voeg vervolgens de gelatine toe en zet 24 uur in de koelkast.

  3. Klop daarna het mengsel op met een mixer.

Voor de citroencake:

  1. Smelt de boter

  2. Rasp de citroen en pers het sap eruit

  3. Meng de bloem, slagroom en bakpoeder

  4. Voeg de eieren en gesmolten boter toe aan het bloem mengsel

  5. Giet het mengsel in eencakevorm

  6. Bak gedurende 40 minuten op 180 °C

  7. Leg op een mooi bord de citroencake

  8. Schep drie bolletjes citroen sorbet

  9. En spuit toefjes vanillecrème om het ijs

  10. Voeg vervolgens de gekonfijte sinaasappelpartjes toe, evenals de citroen- en sinaasappel zest