IJs verrassingstaartjes

IJs verrassingstaartjes
Voor 10 gebakjes
Ingrediënten
Voor het deeg:
500g bloem
125g amandelpoeder
250g poedersuiker
300g roomboter
5g Fleur de Sel
2 eieren
5ml vloeibare vanille aroma
Voor de fruitcompote:
100g bosbessen
100g frambozen
100g kristalsuiker
Voor de vanillecrème:
100g kristalsuiker
1 vanillestokje
4 blaadjes gelatine
Voor het afmaken van het dessert:
10 bolletjes Carte d'Or Sorbet Framboos
15 stuks frambozen
25 stuks bosbessen
Aardbeienpoeder
Bereiding
Om het zoete deeg te maken, meng je de bloem, gemalen amandelen, poedersuiker, fleur de sel en boter met een mixer.
Voeg vervolgens de eieren en het vanille aroma toe.
Zet voor gebruik 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit en maak er ongeveer 10 rondjes van.
Bak10 minuten op 180°C.
Kook tegelijkertijd de bosbessen, frambozen en suiker en plaats het daarna op een koele plek. Dit is je compote.
Voor de vanillecrème, kook je de room, suiker en vanille.
Voeg vervolgens de gelatine toe en zet 24 uur in de koelkast.
Klop daarna het mengsel op met een mixer.
Garneer het zoete gebakje met de fruitcompote.
Voeg een bolletje Carte d'Or Schepijs Sorbet Framboos toe
Spuit de vanillecrème eromheen
Voeg als laatste de frambozen, bosbessen en aardbeienpoeder toe ter decoratie