IJs verrassingstaartjes

IJs verrassingstaartjes

Voor 10 gebakjes

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500g bloem

  • 125g amandelpoeder

  • 250g poedersuiker

  • 300g roomboter

  • 5g Fleur de Sel

  • 2 eieren

  • 5ml vloeibare vanille aroma

Voor de fruitcompote:

  • 100g bosbessen

  • 100g frambozen

  • 100g kristalsuiker

Voor de vanillecrème:

  • 100g kristalsuiker

  • 1 vanillestokje

  • 4 blaadjes gelatine

Voor het afmaken van het dessert:

  • 10 bolletjes Carte d'Or Sorbet Framboos

  • 15 stuks frambozen

  • 25 stuks bosbessen

  • Aardbeienpoeder

Bereiding

  1. Om het zoete deeg te maken, meng je de bloem, gemalen amandelen, poedersuiker, fleur de sel en boter met een mixer.

  2. Voeg vervolgens de eieren en het vanille aroma toe.

  3. Zet voor gebruik 30 minuten in de koelkast.

  4. Rol het deeg uit en maak er ongeveer 10 rondjes van.

  5. Bak10 minuten op 180°C.

  6. Kook tegelijkertijd de bosbessen, frambozen en suiker en plaats het daarna op een koele plek. Dit is je compote.

  7. Voor de vanillecrème, kook je de room, suiker en vanille.

  8. Voeg vervolgens de gelatine toe en zet 24 uur in de koelkast.

  9. Klop daarna het mengsel op met een mixer.

  10. Garneer het zoete gebakje met de fruitcompote.

  11. Voeg een bolletje Carte d'Or Schepijs Sorbet Framboos toe

  12. Spuit de vanillecrème eromheen

  13. Voeg als laatste de frambozen, bosbessen en aardbeienpoeder toe ter decoratie