IJs verrassingstaartjes
 
IJs verrassingstaartjes
Voor 10 gebakjes
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 500g bloem 
- 125g amandelpoeder 
- 250g poedersuiker 
- 300g roomboter 
- 5g Fleur de Sel 
- 2 eieren 
- 5ml vloeibare vanille aroma 
Voor de fruitcompote:
- 100g bosbessen 
- 100g frambozen 
- 100g kristalsuiker 
Voor de vanillecrème:
- 100g kristalsuiker 
- 1 vanillestokje 
- 4 blaadjes gelatine 
Voor het afmaken van het dessert:
- 10 bolletjes Carte d'Or Sorbet Framboos 
- 15 stuks frambozen 
- 25 stuks bosbessen 
- Aardbeienpoeder 
Bereiding
- Om het zoete deeg te maken, meng je de bloem, gemalen amandelen, poedersuiker, fleur de sel en boter met een mixer. 
- Voeg vervolgens de eieren en het vanille aroma toe. 
- Zet voor gebruik 30 minuten in de koelkast. 
- Rol het deeg uit en maak er ongeveer 10 rondjes van. 
- Bak10 minuten op 180°C. 
- Kook tegelijkertijd de bosbessen, frambozen en suiker en plaats het daarna op een koele plek. Dit is je compote. 
- Voor de vanillecrème, kook je de room, suiker en vanille. 
- Voeg vervolgens de gelatine toe en zet 24 uur in de koelkast. 
- Klop daarna het mengsel op met een mixer. 
- Garneer het zoete gebakje met de fruitcompote. 
- Voeg een bolletje Carte d'Or Schepijs Sorbet Framboos toe 
- Spuit de vanillecrème eromheen 
- Voeg als laatste de frambozen, bosbessen en aardbeienpoeder toe ter decoratie